Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystując dary jesieni można upiec smaczne ciasto, polecam :)
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18424
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7031
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30580
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29320
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18424
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7031
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30580
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29320
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i zasypać cukrem i cynamonem. Wymieszać. Jaja wbić do miski i zmiksować. Do ubitych jaj stale miksując wsypywać powoli cukier.
Następnie wlać stopione i ostudzone masło, wymieszać. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Połączyć całość. Następnie dodać jabłka i niezbyt drobno pokrojone orzechy, wymieszać.
Ciasto przełożyć na prostokątna blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do temp. 200 stopni piekarniku przez ok. 35-40 min. Przed podaniem można ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!