Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystując dary jesieni można upiec smaczne ciasto, polecam :)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i zasypać cukrem i cynamonem. Wymieszać. Jaja wbić do miski i zmiksować. Do ubitych jaj stale miksując wsypywać powoli cukier.
Następnie wlać stopione i ostudzone masło, wymieszać. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Połączyć całość. Następnie dodać jabłka i niezbyt drobno pokrojone orzechy, wymieszać.
Ciasto przełożyć na prostokątna blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do temp. 200 stopni piekarniku przez ok. 35-40 min. Przed podaniem można ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego!