Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu dużo mówić. Ciasto przepyszne, rozpływa się w ustach. Puszyste, lekkie, smaczne!
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 454
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 159
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 295
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 145
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 100
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 454
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 159
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 295
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 145
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 100
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodawać stopniowo cukier i żółtka. Gdy te składniki są już wymieszane, powoli wlewamy olej. Następnie mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia, do tego aromat. Wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę jabłka i żurawinę, wszystko wymieszać, wylać na natłuszczoną formę (prostokątna coś ok 30cm). Piec 50minut w temperaturze 160-170 stopni.
Ostudzić, posypać cukrem pudrem, i zdążyć skosztować nim zniknie!