Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe ciasto jabłkowe, bardzo dobre i lekkie
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3307
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422368
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2345
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336568
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3307
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422368
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2345
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy w kółka. Większość kółek kroimy w dużą kostkę, resztę zostawiamy w kółkach.
Do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dodajemy jajka. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy.
Do masy wsypujemy pokrojone w kostkę jabłka i mieszamy.
Do szklanki wsypujemy cynamon i łyżkę cukru, mieszamy.
UWAGA: Zawszę robiłam to ciasto w prodiżu, myślę że z piekarnikiem nie będzie problemów będziecie tylko musieli trochę popracować nad czasem pieczenia.
Wlewamy ciasto do prodiża (foremki) na wierzchu układamy jabłka w kółkach i posypujemy cukrem z cynamonem.
Pieczemy ok 45-50 min (w prodiżu)