Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest szybkie i banalnie proste- jednym słowem: dla idących na łatwiznę... ;>
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4157
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4157
Składniki
Biszkopt nasączamy ponczem- np. kilka łyżek wody i trechę soku z cytryny
W ok. 0,8 l wrzącej wody mieszamy galaretki i odstawiamy do ścięcia się.
Robimy krem tiramisu wg. przepisu na opakowaniu. Następnie przekładamy i równomiernie rozsmarowywujemy krem na biszkopcie.
Kroimy banany w plasterki i układamy je na kremie.
Całość zalewamy tężejącą galaretką i wkładamy do lodównki na 2-3h.