Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest szybkie i banalnie proste- jednym słowem: dla idących na łatwiznę... ;>
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8049
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4522
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 533
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8049
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4522
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 533
Składniki
Biszkopt nasączamy ponczem- np. kilka łyżek wody i trechę soku z cytryny
W ok. 0,8 l wrzącej wody mieszamy galaretki i odstawiamy do ścięcia się.
Robimy krem tiramisu wg. przepisu na opakowaniu. Następnie przekładamy i równomiernie rozsmarowywujemy krem na biszkopcie.
Kroimy banany w plasterki i układamy je na kremie.
Całość zalewamy tężejącą galaretką i wkładamy do lodównki na 2-3h.