Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto po zrobieniu jest twarde, nadaję się do jedzenia dopiero na drugi dzień :)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 391
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 391
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Z podanych składników zarobić ciasto. Podzielić na 4 części i cienko rozwałkować. Upiec. Krem : 1,5 szklanki mleka wlewam do rondla , dodaję cukier i cukier waniliowy. Gotuję Do pozostałego mleka dodaję kaszę mannę , wlewam do zagotowanego mleka z cukrem. Mieszam i odstawiam do wystygnięcia. Ucieram z margaryna. Przełożenie: Ciasto-krem-ciasto-powidło-ciasto-krem-ciasto