Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z musem cytrynowym"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 711
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 711
Składniki
<strong>Przepis przysłała Paulina Janiszewska z Borka Wielkopolskiego</strong>
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka i mąki wymieszane z proszkiem, połącz. Ciasto wylej na blachę, piecz 25 min w 180°C.
Masa: cukinie obierz, przekrój, usuń miękkie gniazda nasienne. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż do rondla, dodaj cukier i galaretki, mieszając, gotuj ok. 10 min. Dodaj kwasek, połącz. Masę ostudź, posmaruj biszkopt.
Pianka: bitą śmietanę przygotuj w 400 ml mleka według instrukcji. Galaretki rozpuść w pół litra wody. Gdy zaczną tężeć, wymieszaj z ubitą śmietaną. Pianką równomiernie posmaruj ciasto, wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,60 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie