Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie! Ponieważ dynia w tym okresie jest bardzo modna, wybrałam ją na główną bohaterkę mojego następnego ciasta. Wybór okazał się trafny. Ciasto wyszło wilgotne, miękkie i puszyste. Wypróbujcie ten prosty przepis i przekonajcie się sami.
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 109
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1035
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 109
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1035
Składniki
Przygotowanie puree z dyni: Pokrojone kawałki dyni wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni na około 30 minut. Po ostygnięciu wybieramy miąższ łyżką. Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy składniki mokre czyli puree z dyni, olej i jajka. W drugiej misce mieszamy składniki suche: mąkę, proszek, sodę, cynamon i sól. Następnie wlewamy składniki mokre do suchych, dokładnie mieszamy i przelewamy do formy. Ponieważ przygotowywałam moje ciasto z podwójnej porcji, dlatego wybrałam tortownicę z kominem o średnicy 26 cm. Ciasto pieczemy 40-50 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)