Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wychodzi biszkoptowe, a przy tym, dzięki owocom, wilgotne. Do tego ciasta można użyć dowolnych owoców: śliwek, brzoskwiń, jabłek, czy tak jak w moim przypadku- nektarynek. Przepis z mojewypieki. od dorotuś
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96391
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1912
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5742
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5740
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96391
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1912
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5742
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5740
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz owoców) zmiksować razem na gładką mase. Ciasto przelać do formy (u mnie 23cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć owoce. Piec w temp. 180 st. przez około 40min. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.