Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wychodzi biszkoptowe, a przy tym, dzięki owocom, wilgotne. Do tego ciasta można użyć dowolnych owoców: śliwek, brzoskwiń, jabłek, czy tak jak w moim przypadku- nektarynek. Przepis z mojewypieki. od dorotuś
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10168
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10168
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 685
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz owoców) zmiksować razem na gładką mase. Ciasto przelać do formy (u mnie 23cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułożyć owoce. Piec w temp. 180 st. przez około 40min. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.