Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, a równocześnie łatwe w przyrządzaniu. I wolność wyboru! Smacznego.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1882
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8434
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254492
Polecam.
Odsłon: 1537
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1882
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8434
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254492
Polecam.
Odsłon: 1537
Składniki
CIASTO: Jajka, margarynę (250 g) oraz cukier (1 szklanka) utrzeć. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem.
Ciasto podzielić na dwie części.
Jedną część wylać na natłuszczoną, wyłożoną papierem blachę. Do drugiej dodać śmietanę, kakao (3 łyżeczki) i wylać na jasną masę.
Wyłożyć przygotowane owoce.
Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
MASA BUDYNIOWA: Budynie ugotować na mleku, ostudzić, połączyć z utartym masłem, mieszać do uzyskania jednolitej masy.
POLEWA CZEKOLADOWA: Margarynę (80 g), cukier (5 łyżek), kakao (4 łyżki) oraz wodę gotować przez około 3 minuty.
CIASTO Z OWOCAMI: Na zimne ciasto wyłożyć masę budyniową.
Polać polewą, dowolnie udekorować.