Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto stosuję do wszystkich owoców. Jest przepyszne i zawsze się udaje. Przepis zasięgnięty ze starych zapisków mamy do ciasta z rabarbarem.
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1091
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 119
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 144
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 157
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1091
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 119
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 144
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 157
Składniki
W garnuszku topimy kostkę margaryny i czekamy aż ostygnie. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. (do słodkich owoców - dodaję tylko szklankę cukru, bo ja nie lubię bardzo słodkich ciast ;)) Do masy jajecznej dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Na koniec, dodajemy śmietanę i rozpuszczoną margarynę i mieszamy.
A teraz mamy dwa warianty. 1. Albo wykładamy na wyłożoną papierem blachę ciasto i na górze układamy owoce 2. Albo mieszamy część owoców z ciastem a resztę układamy na wierzchu. Używam blachy kwadratowej, 25 x 25 cm. Piekarnik na 160 - 180 stopni na 45 - 60 minut - w zależności od owoców. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.