Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto stosuję do wszystkich owoców. Jest przepyszne i zawsze się udaje. Przepis zasięgnięty ze starych zapisków mamy do ciasta z rabarbarem.
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 302
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8661
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2988
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 942
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 302
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8661
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2988
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 942
Składniki
W garnuszku topimy kostkę margaryny i czekamy aż ostygnie. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. (do słodkich owoców - dodaję tylko szklankę cukru, bo ja nie lubię bardzo słodkich ciast ;)) Do masy jajecznej dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Na koniec, dodajemy śmietanę i rozpuszczoną margarynę i mieszamy.
A teraz mamy dwa warianty. 1. Albo wykładamy na wyłożoną papierem blachę ciasto i na górze układamy owoce 2. Albo mieszamy część owoców z ciastem a resztę układamy na wierzchu. Używam blachy kwadratowej, 25 x 25 cm. Piekarnik na 160 - 180 stopni na 45 - 60 minut - w zależności od owoców. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.