Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto stosuję do wszystkich owoców. Jest przepyszne i zawsze się udaje. Przepis zasięgnięty ze starych zapisków mamy do ciasta z rabarbarem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12784
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4550
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12784
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4550
Składniki
W garnuszku topimy kostkę margaryny i czekamy aż ostygnie. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę. (do słodkich owoców - dodaję tylko szklankę cukru, bo ja nie lubię bardzo słodkich ciast ;)) Do masy jajecznej dodajemy wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Na koniec, dodajemy śmietanę i rozpuszczoną margarynę i mieszamy.
A teraz mamy dwa warianty. 1. Albo wykładamy na wyłożoną papierem blachę ciasto i na górze układamy owoce 2. Albo mieszamy część owoców z ciastem a resztę układamy na wierzchu. Używam blachy kwadratowej, 25 x 25 cm. Piekarnik na 160 - 180 stopni na 45 - 60 minut - w zależności od owoców. Na koniec posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.