Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na ciasto, do którego możemy wykorzystać połówki owoców. Idealne do popołudniowej kawki ;)
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 38
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 69
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 120
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 38
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 69
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 120
Składniki
Z mąki, jaj, margaryny, proszku do pieczenia, serka i cukru pudru zarobić ciasto. Następnie gotowe podzielić na 2 równe części
Oba ciasta rozwałkować na wymiar prostokątnej blaszki. Najlepiej zrobić to na papierze do pieczenia, którym będzie wyłożona forma i na którym można zaznaczyć jej kształt. Jedną cześć przełożyć z papierem do formy i poukładać na niej połówki obranych jabłek, oczywiście bez gniazd nasiennych. owoce układamy zewnętrzną częścią do góry.
Na owoce, najlepiej na wałku, przenieść drugą część ciasta.
Ciasto pieczemy w nagrzanym do temp. 180 stopni przez ok. 40-45 min. Przed podaniem ciasto wystudzić i obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego!