Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i pyszne. Słodko-kwaskowate
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 57
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 165
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 57
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 131
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 165
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Jajka krótko zmiksować, dodać cukier i miksować na wysokich obrotach miksera, aż masa będzie puszysta.
Następnie zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i cały czas miksując dodawać po 1 łyżce mąki z proszkiem do pieczenia, miksować tylko do połączenia się składników.
Na koniec wlać olej i zmiksować do połączenia. Oddzielić masę na pół. Do jednej połowy dodać kakao i miksować do połączenia składników.
Ciasto przelewać do formy, na spód ciemna na wierzch jasna. Poukładać porzeczki, lekko wcisnąć w ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku do 190C przez 40 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić a następnie oprószyć cukrem pudrem.