Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z rabarbarem niby takie zwyczajne i bardzo popularne ale.... wystarczy dodać troszkę wiórków kokosowych i już jest inne. Słodkie jogurtowe z orzeźwiającym smakiem rabarbaru z nutą kokosu.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3492
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2944
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3492
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2944
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Składniki
1.Rabarbar obrać i pokroić w plasterki. Posypać cukrem, wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut aż puści sok. 2.Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym. 3.Powoli i na przemian dodawać jogurt i olej. 4.Zmniejszyć do minimum obroty miksera i dodać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe. 5.Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 6.Posypujemy rabarbarem.
Z miękkiego masła, cukru waniliowego, cukru oraz mąki zrobić kruszonkę: masło łączymy z cukrami dodajemy mąkę i rozcieramy palcami tak aby powstawały okruchy i grudki posypujemy nią ciasto Pieczemy w temp.180°C około 1 godz.