Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z rabarbarem niby takie zwyczajne i bardzo popularne ale.... wystarczy dodać troszkę wiórków kokosowych i już jest inne. Słodkie jogurtowe z orzeźwiającym smakiem rabarbaru z nutą kokosu.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
1.Rabarbar obrać i pokroić w plasterki. Posypać cukrem, wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut aż puści sok. 2.Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym. 3.Powoli i na przemian dodawać jogurt i olej. 4.Zmniejszyć do minimum obroty miksera i dodać wcześniej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe. 5.Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 6.Posypujemy rabarbarem.
Z miękkiego masła, cukru waniliowego, cukru oraz mąki zrobić kruszonkę: masło łączymy z cukrami dodajemy mąkę i rozcieramy palcami tak aby powstawały okruchy i grudki posypujemy nią ciasto Pieczemy w temp.180°C około 1 godz.