Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite,łatwe do zrobienia,niedrogie,zadowoli znaczną część podniebień zarówno dzieci jak i dorosłych :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8604
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7140
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4875
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327740
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8604
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7140
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4875
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327740
Składniki
Mąkę,żółtka z jajek, 2 łyżki cukru,margarynę i proszek do pieczenia utrzeć na jednolita masę.(ja robię to rękami)
Rabarbar obrać i pokroić w plasterki, truskawki oczyścić i podzielić na czwórki.
Blaszkę wyłożyć pergaminem i rozłożyć na niej ciasto mniej więcej równej grubości na całej powierzchni .Lekko podnosimy boki na ściankach blaszki.Zapobiega to wyciekaniu soku z owoców pod ciasto.
Wykładamy owoce na ciasto.
Białka ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i ubijamy na gładką masę.Wykładamy na owoce.
Na wierzch piany z białek kruszymy resztę pozostawionego ciasta (jak kruszonkę)
Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 200 stopni.Smacznego:)