Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto które przypomina lato nawet w zimie
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11968
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16502
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5312
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11968
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16502
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5312
Składniki
z mleka ,żółtka ,cukru waniliowego i mąki ugotować budyń,ostudzić.Masło utrzeć z cukrem pudrem,gdy utarte dodawać ostudzony budyń.i ucierac.Galaretki rozpuścić w 3 szkl. wody ,i do rozpuszczonych dodać truskawki mrożone i odstawić do lekkiego ścięcia.W tortownicy ułożyć warstwę biszkoptów ,na to posmarować połowę masy,znowu warstwa biszkoptów i druga połowa masy.Wylać na wierzch galaretkę z truskawkami i włożyć do lodówki do zastygnięcia. Smacznego.