Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Expresowe idealne ciasto w sezonie truskawkowym do przygotowania bez użycia miksera.
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2368
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 211
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 51
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2368
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 211
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki mąkę, oba cukry, proszek do pieczenia wszystko mieszamy. Następnie dodajemy składniki mokre: jajka, jogurt oraz olej. Do szklanki dodajemy łyżkę soku z cytryny i sodę oczyszczoną i natychmiast przelewamy do masy. Całość mieszamy.
Tortownicę o wymiarach 22 cm smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką bądź wykładamy do pieczenia. Przelewamy ciasto. Obrane i umyte truskawki kroimy na kawałki i układamy na wierzchu ciasta delikatnie wciskając w masę. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.