Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe połączenie składników i wyszło super ciacho. Uświetni każdą imprezę!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17757
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1848
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15541
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7003
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17757
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1848
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15541
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7003
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając po trochu cukier. Do ubitych białek dodajemy pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy wykładamy na foremkę 25/36 i pieczemy do 309 minut w 180 stopniach. Biszkopt ciemny: Przygotowujemy go tak samo jak biszkopt jasny. Masa śmietankowa: Zimną śmietankę ubijamy na sztywno. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody i gdy zacznie tężeć dodajemy ją do ubitej śmietany. Chwilkę miksujemy. Krówka: Masło ucieramy i stopniowo dodajemy masę krówkową i alkohol. Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny- połowa krówki- wafle ryżowe- krówka- jasny biszkopt- masa śmietankowa