Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe połączenie składników i wyszło super ciacho. Uświetni każdą imprezę!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 690
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 32
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 238
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 388
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 690
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 32
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 238
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 388
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając po trochu cukier. Do ubitych białek dodajemy pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy wykładamy na foremkę 25/36 i pieczemy do 309 minut w 180 stopniach. Biszkopt ciemny: Przygotowujemy go tak samo jak biszkopt jasny. Masa śmietankowa: Zimną śmietankę ubijamy na sztywno. Galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody i gdy zacznie tężeć dodajemy ją do ubitej śmietany. Chwilkę miksujemy. Krówka: Masło ucieramy i stopniowo dodajemy masę krówkową i alkohol. Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny- połowa krówki- wafle ryżowe- krówka- jasny biszkopt- masa śmietankowa