Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zawsze się udaje, jest bardzo smaczne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421413
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2068
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2173
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421413
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2068
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę, dodać olej i ucierać dłuższą chwilę. Następnie wlać śmietanę i dalej miksować. Białka utrzeć na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta i wymieszać do połączenia. Następnie ciasto podzielić na dwie równe połowy. Do jednej dodać kakao i dobrze wymieszać. Formę posmarować masłem, wylać jasne ciasto, potem ciemne, na wierzch ułożyć wypestkowane śliwki(skórką do dołu) lekko je wciskając. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i posypać płatkami migdałowymi.