Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zawsze się udaje, jest bardzo smaczne.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 163
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1885
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14660
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19713
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 163
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1885
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14660
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19713
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę, dodać olej i ucierać dłuższą chwilę. Następnie wlać śmietanę i dalej miksować. Białka utrzeć na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta i wymieszać do połączenia. Następnie ciasto podzielić na dwie równe połowy. Do jednej dodać kakao i dobrze wymieszać. Formę posmarować masłem, wylać jasne ciasto, potem ciemne, na wierzch ułożyć wypestkowane śliwki(skórką do dołu) lekko je wciskając. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i posypać płatkami migdałowymi.