Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zawsze się udaje, jest bardzo smaczne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101925
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5840
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101925
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5840
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę, dodać olej i ucierać dłuższą chwilę. Następnie wlać śmietanę i dalej miksować. Białka utrzeć na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta i wymieszać do połączenia. Następnie ciasto podzielić na dwie równe połowy. Do jednej dodać kakao i dobrze wymieszać. Formę posmarować masłem, wylać jasne ciasto, potem ciemne, na wierzch ułożyć wypestkowane śliwki(skórką do dołu) lekko je wciskając. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i posypać płatkami migdałowymi.