Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto zawsze się udaje, jest bardzo smaczne.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10757
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3429
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2454
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10757
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3429
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2454
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę, dodać olej i ucierać dłuższą chwilę. Następnie wlać śmietanę i dalej miksować. Białka utrzeć na sztywno, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta i wymieszać do połączenia. Następnie ciasto podzielić na dwie równe połowy. Do jednej dodać kakao i dobrze wymieszać. Formę posmarować masłem, wylać jasne ciasto, potem ciemne, na wierzch ułożyć wypestkowane śliwki(skórką do dołu) lekko je wciskając. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i posypać płatkami migdałowymi.