Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Cukier,margarynę,żółtka-utrzeć. Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Zarobić ciasto. 1/4 ciasta włożyć do zamrażalnika na 15min. Resztę ciasta wyłożyć na formę(można pomóc sobie łopatką moczoną w wodzie-łatwiej się rozprowadzi)..Na wierzch ułożyć połówki śliwek(skórką na ciasto). Schłodzoną część ciasta ułożyć w formie kratek.Piec 35-40min w tem.180st.C.Ciasto można polukrować lub posypać cukrem pudrem:)