Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101153
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1972
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5829
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5829
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101153
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1972
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5829
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5829
Składniki
Cukier,margarynę,żółtka-utrzeć. Dodać mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Zarobić ciasto. 1/4 ciasta włożyć do zamrażalnika na 15min. Resztę ciasta wyłożyć na formę(można pomóc sobie łopatką moczoną w wodzie-łatwiej się rozprowadzi)..Na wierzch ułożyć połówki śliwek(skórką na ciasto). Schłodzoną część ciasta ułożyć w formie kratek.Piec 35-40min w tem.180st.C.Ciasto można polukrować lub posypać cukrem pudrem:)