Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i niedrogie i po prostu pyszne :)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2265
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11174
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2211
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2265
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11174
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2211
Składniki
Ubić pianę z białek, dodawać stopniowo cukier i dalej ubijać.
Następnie kolejno dodawać żółtka, przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i na końcu dodać zarodki.
Wyłożyć na blachę 28x23 na wierzch poukładać śliwki, oczywiście bez pestek. Piec w tem.180C 30-40 minut.
W między czasie przygotować krem, proszek ubić ze szklanka mleka, dodać do niego ostudzoną i rozpuszczoną w 1 szkl. wody galaretkę , i tak przygotowanym kremem posmarować wierzch wystudzonego ciasta. Schłodzić w lodówce. Smacznego :)))