Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie i pyszne ciasto ze śliwkami. Zamiast śliwek można użyć również innych owoców. Cynamonowa kruszonka dopieszcza całość. Polecam, bo warto :-) Przepis na formę o średnicy 28-32 cm.
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 891
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 45
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 111
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 637
Polecam.
Odsłon: 239
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 525
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 891
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 45
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 111
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 637
Polecam.
Odsłon: 239
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 525
Składniki
Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Zmiksować masło z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać po jednym jajku i wsypywać mąkę. Na koniec dodać mleko i zmiksować. Formę wysmarować masłem.
Przygotowanie kruszonki: Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść na jednolitą masę i włożyć na chwilę do lodówki.
Na formę wyłożyć ciasto, poukładać śliwki i posypać kruszonką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 40-50 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!