Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie i pyszne ciasto ze śliwkami. Zamiast śliwek można użyć również innych owoców. Cynamonowa kruszonka dopieszcza całość. Polecam, bo warto :-) Przepis na formę o średnicy 28-32 cm.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 806
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 46
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2032
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 806
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 46
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2032
Składniki
Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Zmiksować masło z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać po jednym jajku i wsypywać mąkę. Na koniec dodać mleko i zmiksować. Formę wysmarować masłem.
Przygotowanie kruszonki: Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść na jednolitą masę i włożyć na chwilę do lodówki.
Na formę wyłożyć ciasto, poukładać śliwki i posypać kruszonką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 40-50 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!