Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybkie i pyszne ciasto ze śliwkami. Zamiast śliwek można użyć również innych owoców. Cynamonowa kruszonka dopieszcza całość. Polecam, bo warto :-) Przepis na formę o średnicy 28-32 cm.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 209
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 918
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 502
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666470
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 209
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 918
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 502
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666470
Składniki
Przygotowanie ciasta: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Zmiksować masło z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodawać po jednym jajku i wsypywać mąkę. Na koniec dodać mleko i zmiksować. Formę wysmarować masłem.
Przygotowanie kruszonki: Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść na jednolitą masę i włożyć na chwilę do lodówki.
Na formę wyłożyć ciasto, poukładać śliwki i posypać kruszonką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 40-50 minut do zrumienienia. SMACZNEGO!!!