Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest naprawdę rewelacyjny, ponieważ ciasto to zawsze się udaje. Jest bardzo łatwe do zrobienia i możecie je zrobić o każdej porze roku z ulubionymi sezonowymi owocami. Tym razem zrobiłam je ze śliwkami i jest rewelacyjne. Puszyste, wilgotne i smaczne. Bardzo Wam ten przepis polecam.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 101
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4781
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 100
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 101
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4781
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 100
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć na puszystą mase wraz z cukrem i cukrem z wanilią. Do utartego masła, dodawać partiami, na przemian z jajkami, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Proponuje ciasto mieszać mikserem dodając 1/4 przesianej maki, następnie jedno jajko, 1/4 maki, jajko itd. Patrz film. Na koniec do ciasta dodać ocet i dobrze wymieszać.
Ciasto przelozyc do foremki wyłożonej pergaminem, moja forma o wielkości 24 x 14 cm. Na wierzchu ciasta ułożyć przepołowione i wypestkowane śliwki. Śliwki układać skórką do dołu.
Ciasto piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 45 – 50 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!