Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, delikatne, puszyste ciasto.
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4789
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 103
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 108
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4789
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 103
Składniki
Oddzielam żółtka od białek, z białek ubijam pianę. Osobno, margarynę kroję na kawałki i miksuję z cukrami na gładką masę. Następnie dodaję żółtka (po jednym) nadal miksując. Stopniowo dodaje mąkę i proszek do pieczenia.
Pianę z białek dodaję do powstałej masy i delikatnie łączę. Powstałą masę przelewam do foremki (23x23) wyłożonej papierem do pieczenia i układam połówki śliwek. Piekę z termoobiegiem około 40 minut w temperaturze 180 stopni.