Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, delikatne, puszyste ciasto.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 129
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 129
Składniki
Oddzielam żółtka od białek, z białek ubijam pianę. Osobno, margarynę kroję na kawałki i miksuję z cukrami na gładką masę. Następnie dodaję żółtka (po jednym) nadal miksując. Stopniowo dodaje mąkę i proszek do pieczenia.
Pianę z białek dodaję do powstałej masy i delikatnie łączę. Powstałą masę przelewam do foremki (23x23) wyłożonej papierem do pieczenia i układam połówki śliwek. Piekę z termoobiegiem około 40 minut w temperaturze 180 stopni.