Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto robić w lecie kompoty. Takie śliwki z kompotu świetnie sprawdzają się w deserach.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 361
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1439
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 361
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1439
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać olej rzepakowy i śmietanę. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Zmiksować. Ciasto wylać do wysmarowanej masłem albo wyłożonej papierem formy. Na wierzch ułożyć odsączone z kompotu śliwki. Składniki na kruszonkę posiekać, wyrobić ręką, porozgniatać. Posypać śliwki kruszonką. Pieczenie 180 stopni - 45 min. Smacznego.