Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto robić w lecie kompoty. Takie śliwki z kompotu świetnie sprawdzają się w deserach.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 787
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2824
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 939
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 787
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2824
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 939
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem. Ucierając dodawać olej rzepakowy i śmietanę. Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Zmiksować. Ciasto wylać do wysmarowanej masłem albo wyłożonej papierem formy. Na wierzch ułożyć odsączone z kompotu śliwki. Składniki na kruszonkę posiekać, wyrobić ręką, porozgniatać. Posypać śliwki kruszonką. Pieczenie 180 stopni - 45 min. Smacznego.