Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki nadają ciastu miękką ,wilgotną konsystencję.
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2843
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 14
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Ziemniaki ugotować,gorące rozgnieść widelcem.Masło utrzeć z cukrem na kremową masę,dodać ziemniaki i jajka,całość ubić.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,wsypać do masy.Wlać ekstrakt migdałowy,składniki połączyć.Składniki kruszonki wymieszać,wyrabiać ręcznie do uzyskania okruszków.
Okrągłą formę o średnicy 24cm.wysmarować tluszczem,posypać bułką tartą.Ciasto rozsmarować na spodzie formy,rozłożyć śliwki przecięciem do góry,wierzch posypać kruszonką.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 35-40 minut.