Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 222
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 222
Składniki
Ciasto: Utrzeć masło, cukier i żółtka. Dodać miód, zmielony mak i ucierać około 30minut. Dodać kakao, sodę, cynamon, mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Piec w temp. ok 180st. ok 1godz. Po wystudzeniu przekroić na dwa placki.
Masa budyniowa: Część mleka wymieszać z cukrem waniliowym, mąką pszenna i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem. Wlać rozrobioną mąkę i ugotować budyń, odsatwić do wystygnięcia. Tłuszcz utrzeć i dodawać ostudzony budyń, ucierając. Przełożenie: Placek - masa - paski galaretki pomiędzy biszkoptami - masa - placek - polewa.