Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 74
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 260
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 91
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 222
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 145
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 74
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 260
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 91
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 222
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 145
Składniki
Jajka ubić z cukrem dodać olej i dalej ubijać do połączenia masy (z cukrem waniliowym). Dodać mąkę i proszek do pieczenia (mieszać lyżką) Masę dzielimy na 4 częsci. Do Jednej dajemy kakao, do drugiej Mak do 3 kisiel a 4 pozostawiamy białą. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem i wlać masę by powstały "esy floresy". Piec w temp 160-170stopni, przekroić na 3 części i przełożyć.
Przepis na masę: Pół litra śmietany 30%, jedna galaretka agrestowa rozpuszczona w 1 szkl.gorącej wodzie. Śmietanę ubić i dodać do niej żelującą galaretkę, ubijać do połączenia masy, przełożyć ciasto.