Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 50
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 50
Składniki
Jajka ubić z cukrem dodać olej i dalej ubijać do połączenia masy (z cukrem waniliowym). Dodać mąkę i proszek do pieczenia (mieszać lyżką) Masę dzielimy na 4 częsci. Do Jednej dajemy kakao, do drugiej Mak do 3 kisiel a 4 pozostawiamy białą. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem i wlać masę by powstały "esy floresy". Piec w temp 160-170stopni, przekroić na 3 części i przełożyć.
Przepis na masę: Pół litra śmietany 30%, jedna galaretka agrestowa rozpuszczona w 1 szkl.gorącej wodzie. Śmietanę ubić i dodać do niej żelującą galaretkę, ubijać do połączenia masy, przełożyć ciasto.