Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowa szarlotka jest ciastem łatwym i prostym. Przygotowanym trochę w stylu amerykańskim, a'la tarta. Z charakterystyczna kratką. Moim zdaniem jest to wypiek, dla wszystkich ceniących sobie czas z bliskimi.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5348
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1686
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5214
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1716
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5348
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1686
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5214
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1716
Składniki
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy je przez dwie godziny. Dzielimy na dwie połowy. Większą połowę wąłkujemy na wielkość kwadratowej formy do pieczenia. Podpiekamy przez 15 minut w 170 stopniach. Mus jabłkowy: Jabłka myjemy, obieramy ze skóry. Kroimy na mniejsze kawałki. Dusimy wraz z cukrem przez 20 minut. Dodajemy cynamon i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy. Studzimy. Na podpieczony spód ciasta wykładamy mus jabłkowy. Z pozostałego ciasta tworzę kratkę na cieście. Ciasto piekę przez 65 minut w 175 stopniach. Studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.