Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cynamonowe choinki"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11646
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11646
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Masło, mąkę i pozostałe ciasteczek włóż do misy miksera. Miksuj, aż się połączą. Kulę ciasta owiń folią. Wstaw do lodówki na pół godziny. Potem rozwałkuj, wytnij choinki. Piecz 10 minut w temp. 180°C.
W rondelku stop polewy i mieszaj, aż powstanie gładka masa. W ciepłej polewie zanurzaj brzegi choinek. Oprósz kolorową posypką.
Porcje: 20; : 85 min; Cena: 0,70 zł; Kalorie: 196 kcal
Przepis przysłała Sandra Siebert z LuboniaŹródło: Bella Relaks