Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto o smaku cynamonu - szybkie i łatwe w wykonaniu, idealne na deser.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2277
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2277
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Składniki
W wysokim garnku jajka ubić z cukrem Demerara. Dodać olej i mąki zmieszane z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Zmiksować wszystko razem,
Do masy dodać utartą dynię i lekko posiekane orzechy, wymieszać delikatnie łyżką.
Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 50 minut do godziny. Ciasto jest gotowe, gdy wbity i wyjęty z niego patyczek jest suchy.
Wyjąć ciasto i lekko go ostudzić. Przygotować lukier: w miseczce dokładnie rozetrzeć pałką cukier puder z gorącą wodą, wylać na ciepłe ciasto, rozsmarować. Gotowe! Smacznego :)