Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupkie ciasto francuskie, soczyste i słodkie jabłko a do tego aromatyczny cynamon. Tylko tyle wystarczy by powstały pyszne mini szarlotki. Te ciasteczka to super alternatywa dla klasycznej szarlotki na kruchym cieście.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 160
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22376
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 190
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 160
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22376
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 190
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy wzdłuż krótszego boku na paski o szerokości około 1,5cm. Na desce układamy dwa paski obok siebie a na nich prostopadle dwa kolejne (powinna powstać kratka). Na tak przygotowanym cieście układamy plaster jabłka i obficie posypujemy cukrem cynamonowym. Paski ciasta zakładamy na plaster jabłka i zlepiamy. Tak postępujemy z resztą ciasta i jabłek.
Gotowe ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każde z nich smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy cukrem cynamonowym. Pieczemy je przez około 10-12 minut w temperaturze 200 stopni.