Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są naprawde smaczne i wcale nie trudne do przygotowania,może czasochłonne ale jak każdy wyrób z ciasta drożdżowego :)Dzieci je uwielbiają!!!
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12914
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8024
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 700
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12914
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8024
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 293
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2177
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 700
Składniki
Z mąki,jajka,drożdźy wody i jednej łyżki cukru zagniatamy ciasto.Cukier rozpuszczamy w wodzie przed dodaniem do mąki.Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 45 minut.Wyrośnięte ciasto wałkujemy na prostokąt,rozwałkowane smarujemy roztopionym masłem .Na całej powierzchni posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem.Zwijamy w roladę i kroimy na porcje średnicy ok 2 cm.
Układamy porcje na blasze wyłożonej papierem do pieczenia bądź w foremce do muffinek,zachowując odstępy między sobą.Odkłądamy blachę w ciepłe miejsce na ok godzinę.
Wyrośnięte ślimaki smarujemy z wierzchu pozostałą ilością masła i wkładamy do mocno rozgrzanego piekarnika 175 stopni na 10 -15 minut