Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia na nieustające upały :) Lekka, orzeźwiająca pianka o cytrynowym smaku z borówkami i malinami. Do tego biszkopty na spodzie i nic już więcej nie trzeba. Prosto, szybko, nieskomplikowanie, pysznie :)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1375
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12716
Składniki
Wodę doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika, wsypać galaretkę wymieszaną z żelatyną, mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostudzenia do temperatury pokojowej.
Śmietankę kremówkę ubić z cukrem na sztywną pianę. Cały czas miksując wlać ostudzoną galaretkę. Dodać owoce, wymieszać łyżką.
Gotową masę wlać do półokrągłej formy o wymiarach 31x11 cm, wyrównać. Na wierzch ułożyć, lekko wciskając w masę podłużne biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Przed wyjęciem na paterę lekko polać formę (uważać by nie zalać biszkoptów) gorącą wodą. Podawać schłodzone.