Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia na nieustające upały :) Lekka, orzeźwiająca pianka o cytrynowym smaku z borówkami i malinami. Do tego biszkopty na spodzie i nic już więcej nie trzeba. Prosto, szybko, nieskomplikowanie, pysznie :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15694
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15694
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Składniki
Wodę doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika, wsypać galaretkę wymieszaną z żelatyną, mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostudzenia do temperatury pokojowej.
Śmietankę kremówkę ubić z cukrem na sztywną pianę. Cały czas miksując wlać ostudzoną galaretkę. Dodać owoce, wymieszać łyżką.
Gotową masę wlać do półokrągłej formy o wymiarach 31x11 cm, wyrównać. Na wierzch ułożyć, lekko wciskając w masę podłużne biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Przed wyjęciem na paterę lekko polać formę (uważać by nie zalać biszkoptów) gorącą wodą. Podawać schłodzone.