Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto biszkoptowe z dodatkiem wiśni.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1076
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3245
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 708
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1076
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3245
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 708
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier. Mąkę tortową przesiewamy razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodajemy po łyżce do piany z białek, w międzyczasie dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksując. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kisiel i łączymy. Formę ( u mnie keksówka o dł. ok. 27 cm ) smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy, raz jedną masę raz drugą. Na wierzch ciasta wykładamy wiśnie. Pieczemy w temp. 180 C przez 45 min, do suchego patyczka. Smacznego.