Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe ptasie mleczko"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1175
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1175
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Galaretki rozpuszczam w szkl. gotowanej wody, studzę. Mleko mocno schładzam i ubijam mikserem. Dodaję po łyżce ostudzonej płynnej galaretki, ciągle miksując.
Wylewam piankę do szklanego naczynia, wstawiam na noc do lodówki. Następnie wyjmuję i kroję w małe prostokąty.
Czekoladę wkładam do garnuszka, roztapiam w kąpieli wodnej, lekko studzę. Zanurzam piankę w ciepłej, ale nie gorącej czekoladzie, układam na kratce do zastygnięcia.
Tabliczkę czekolady warto zastąpić kuwerturą. Jest bardziej lśniąca i krucha, gdy zaschnie. Danuta Piecyk z GoździkowaŹródło: Kobieta i życie