Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcąc odpocząć od piekarnika zrobiłam sernik na zimno. Miał być z truskawkami ale sprzedający nie mieli za ciekawych więc wyjęłam puszkę brzoskwiń. Taki serniczek też super smakuje.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1196
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 431
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3356
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 924
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1196
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 431
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3356
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 924
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 26 cm ( u mnie szklany spód i silikonowa obręcz ) wyłożyć biszkopty. Na biszkoptach ułożyć połówki brzoskwiń ( u mnie wyszła połówka brzoskwini na co drugim biszkopcie ). Galaretki rozpuścić w gorącej, przegotowanej wodzie i wystudzić. Twaróg oraz jogurt i śmietany oraz sok z cytryny dokładnie zmiksować mikserem i potem ciągle mieszając wlewać zimną galaretkę. Masę wstawić do lodówki do lekkiego stężenia a gdy to nastąpi wylać ją delikatnie na brzoskwinie i biszkopty. Tortownicę wstawić do lodówki do stężenia sernika. Przed podaniem udekorować świeżą miętą.