Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto na bazie tylko JEDNEGO jajka, lekkie i smaczne
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2722
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 115
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2722
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 115
Składniki
Ciasto: Cukier, margarynę i jajko utrzeć na pulchną masę. Dodać kakao, następnie powoli mleko i mąkę stale ucierając. Pod koniec dodać proszek i sodę. Piec przez około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Masa: zagotować mleko z cukrem + cukier waniliowy. Wcześniej odlać trochę mleka zimnego i rozmieszać z mąką. Ugotować jak budyń i ostudzić. Wmiksować masło i margarynę
Upieczone już ciasto przekroić na pół i w środek wyłożyć gotową masę przykryć gorą przekrojonego ciasta. Wierzch ciasta można posypać cukrem pudrem.