Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto na bazie tylko JEDNEGO jajka, lekkie i smaczne
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1299
Składniki
Ciasto: Cukier, margarynę i jajko utrzeć na pulchną masę. Dodać kakao, następnie powoli mleko i mąkę stale ucierając. Pod koniec dodać proszek i sodę. Piec przez około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Masa: zagotować mleko z cukrem + cukier waniliowy. Wcześniej odlać trochę mleka zimnego i rozmieszać z mąką. Ugotować jak budyń i ostudzić. Wmiksować masło i margarynę
Upieczone już ciasto przekroić na pół i w środek wyłożyć gotową masę przykryć gorą przekrojonego ciasta. Wierzch ciasta można posypać cukrem pudrem.