Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia na bazie czekolady i śmietany, na chrupiącym spodzie. Ciasto jest bardzo smaczne, szybko się robi, jak ktoś woli mniej słodkie, proszę nie dodawać cukru pudru.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41390
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41390
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
1. Ciastka kruszymy, łączymy z rozpuszczonym masłem i wykładamy dno tortownicy.
2. Następnie smarujemy masą kajmakową.
3. Śmietany ubijamy z cukrem pudrem oraz serkiem mascarpone. Po ubiciu dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę biała a do drugiej również rozpuszczoną czekoladę ciemną. 4. Masy przekładamy do tortownicy, biała masa, następnie ciemna masa.
5. Wierzch ciasta dekorujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.
6. Chłodzimy w lodówce dwie godziny. 7. Smacznego.