Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trumienka na Halloween to nic innego jak pyszny deser czekoladowy, udekorowany pod upiorną zabawę. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i wymaga tylko podstawowych składników. Krem czekoladowy powstaje z połączenia awokado i kakao - to naprawdę wyśmienity i lekki mix.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8375
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6690
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4592
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327086
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8375
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6690
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4592
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327086
Składniki
Kilka czekoladowych herbatników wrzuć do malaksera i pokrusz na drobne okruszki. Wsyp na dno szklanki.
Przygotuj krem czekoladowy. Awokado umyj, a następnie obierz ze skórki. Przekrój na pół, prowadząc nóż do pestki. Dwie połówki przekręć, pozbądź się pestki. Wyjmij łyżką miąższ, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub umieszczając ją w misce i wkładając na chwilę do mikrofali.
Włóż do miski awokado, kakao, płynną czekoladę, miód, odrobinę ekstraktu waniliowego i soli. Całość zmiksuj na gładką masę.
Spróbuj, czy krem jest dostatecznie słodki. Jeśli nie, możesz dodać więcej miodu. Na pokruszone ciastka przełóż po kilka łyżeczek kremu. Zasyp ponownie okruchami.
Z owsianych ciasteczek wytnij „nagrobki” i podpisz je lukrem jak na zdjęciu.