Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trumienka na Halloween to nic innego jak pyszny deser czekoladowy, udekorowany pod upiorną zabawę. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i wymaga tylko podstawowych składników. Krem czekoladowy powstaje z połączenia awokado i kakao - to naprawdę wyśmienity i lekki mix.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 262
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 262
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 60
Składniki
Kilka czekoladowych herbatników wrzuć do malaksera i pokrusz na drobne okruszki. Wsyp na dno szklanki.
Przygotuj krem czekoladowy. Awokado umyj, a następnie obierz ze skórki. Przekrój na pół, prowadząc nóż do pestki. Dwie połówki przekręć, pozbądź się pestki. Wyjmij łyżką miąższ, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub umieszczając ją w misce i wkładając na chwilę do mikrofali.
Włóż do miski awokado, kakao, płynną czekoladę, miód, odrobinę ekstraktu waniliowego i soli. Całość zmiksuj na gładką masę.
Spróbuj, czy krem jest dostatecznie słodki. Jeśli nie, możesz dodać więcej miodu. Na pokruszone ciastka przełóż po kilka łyżeczek kremu. Zasyp ponownie okruchami.
Z owsianych ciasteczek wytnij „nagrobki” i podpisz je lukrem jak na zdjęciu.