Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trumienka na Halloween to nic innego jak pyszny deser czekoladowy, udekorowany pod upiorną zabawę. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i wymaga tylko podstawowych składników. Krem czekoladowy powstaje z połączenia awokado i kakao - to naprawdę wyśmienity i lekki mix.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 183
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 183
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Kilka czekoladowych herbatników wrzuć do malaksera i pokrusz na drobne okruszki. Wsyp na dno szklanki.
Przygotuj krem czekoladowy. Awokado umyj, a następnie obierz ze skórki. Przekrój na pół, prowadząc nóż do pestki. Dwie połówki przekręć, pozbądź się pestki. Wyjmij łyżką miąższ, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub umieszczając ją w misce i wkładając na chwilę do mikrofali.
Włóż do miski awokado, kakao, płynną czekoladę, miód, odrobinę ekstraktu waniliowego i soli. Całość zmiksuj na gładką masę.
Spróbuj, czy krem jest dostatecznie słodki. Jeśli nie, możesz dodać więcej miodu. Na pokruszone ciastka przełóż po kilka łyżeczek kremu. Zasyp ponownie okruchami.
Z owsianych ciasteczek wytnij „nagrobki” i podpisz je lukrem jak na zdjęciu.