Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy wybieramy się w podróż lubię mieć koło siebie zdrowe przekąski, coś sycącego oraz łatwego do zrobienia i przechowywania podczas drogi. Myślę, że to są jedne z najłatwiejszych ciasteczek, które do tej pory robiłam i co ważne zawsze wychodzą. Bazą są banany, najlepiej te dojrzałe, oraz płatki owsiane i ziarna. Lubię te ciasteczka, bo są bardzo sycące i słodkie, dzięki bananom oraz zawierają dużo błonnika, magnezu i cynku. Dla osób, które ćwiczą są idealną przekąską po wysiłku siłowym, bo pozwala szybko odzyskać energię.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 208
Składniki
Banany rozgnieść w misce Jabłko zetrzeć na tarce o grubym oczku Dodać wszystkie ziarna Na koniec dodać kakao i cynamon Całość wymieszać
Piekarnik rozgrzać do 150 stopni ( góra - dół) Blachę wyłożyć papierem do pieczenia Z ciasta formować kuleczki, a potem je rozpłaszczać na papierze Powinno wyjść około 10 ciasteczek owsianych Piec przez 35 minut, po wyjęciu z pieca ostudzić