Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy wybieramy się w podróż lubię mieć koło siebie zdrowe przekąski, coś sycącego oraz łatwego do zrobienia i przechowywania podczas drogi. Myślę, że to są jedne z najłatwiejszych ciasteczek, które do tej pory robiłam i co ważne zawsze wychodzą. Bazą są banany, najlepiej te dojrzałe, oraz płatki owsiane i ziarna. Lubię te ciasteczka, bo są bardzo sycące i słodkie, dzięki bananom oraz zawierają dużo błonnika, magnezu i cynku. Dla osób, które ćwiczą są idealną przekąską po wysiłku siłowym, bo pozwala szybko odzyskać energię.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 232
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 232
Składniki
Banany rozgnieść w misce Jabłko zetrzeć na tarce o grubym oczku Dodać wszystkie ziarna Na koniec dodać kakao i cynamon Całość wymieszać
Piekarnik rozgrzać do 150 stopni ( góra - dół) Blachę wyłożyć papierem do pieczenia Z ciasta formować kuleczki, a potem je rozpłaszczać na papierze Powinno wyjść około 10 ciasteczek owsianych Piec przez 35 minut, po wyjęciu z pieca ostudzić