Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, uroczo wyglądające czekoladowe ciastka, szybkie w przygotowaniu
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2411
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3383
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1450
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2411
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3383
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1450
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2172
Składniki
Masło z cukrami i szczyptą soli należy utrzeć do puszystości. Nadal miksując - dodać po kolei jajka, a następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Masę szybko zagnieść i połączyć z drażetkami.
Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki należy lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka drażetek.
Ciastka piec około 15 minut w 170-180 stopniach. Ciastka początkowo będą delikatne, ale potem stwardnieją. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego :-)