Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, uroczo wyglądające czekoladowe ciastka, szybkie w przygotowaniu
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 220
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 113
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 220
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 113
Składniki
Masło z cukrami i szczyptą soli należy utrzeć do puszystości. Nadal miksując - dodać po kolei jajka, a następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Masę szybko zagnieść i połączyć z drażetkami.
Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki należy lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka drażetek.
Ciastka piec około 15 minut w 170-180 stopniach. Ciastka początkowo będą delikatne, ale potem stwardnieją. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego :-)