Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, uroczo wyglądające czekoladowe ciastka, szybkie w przygotowaniu
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5762
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 140
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5762
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 140
Składniki
Masło z cukrami i szczyptą soli należy utrzeć do puszystości. Nadal miksując - dodać po kolei jajka, a następnie mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Masę szybko zagnieść i połączyć z drażetkami.
Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki należy lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W każde ciastko delikatnie wcisnąć po kilka drażetek.
Ciastka piec około 15 minut w 170-180 stopniach. Ciastka początkowo będą delikatne, ale potem stwardnieją. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego :-)