Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe ciasto z mąki gryczanej z soczystą gruszką. Miękkie i wilgotne, z dodatkiem kakao i cynamonu. Uczta dla podniebienia zapewniam!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1456
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11266
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1456
Składniki
Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Gruszki kroimy w drobną kostkę i mieszamy w cynamonie, odstawiamy.
Miękkie masło z cukrem/słodzikiem ucieramy do powstania puszystej i jasnej masy. Następnie dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając. Na koniec do masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy na małych obrotach do połączenia składników.
Wsypujemy gruszki, mieszamy łyżką i wlewamy masę do formy (20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. (Efekt jaśniejszego spodu, to sok puszczony przez gruszki, a nie niedopieczone ciasto.)