Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1246
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 257
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2254
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4343
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1246
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 257
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2254
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4343
Składniki
Wszystkie sładniki radzę wyciągnąć wcześniej aby miały temp. pokojową. Gruszki pokroić w kostkę a nadmiar soku odlać. Czekoladę utrzeć na grubych ochkach.
Margarynę utrzeć z cukrem na pulchną masę, po kolei wbijać jajka dalej ucierając. Powoli dawać mąke (z kakao i proszkiem do pieczenia). Na sam koniec wlać mleko, gdy wszystkie składniki się zmieszają wsypać czekoladę i wymieszać łyżką. Ciasto wlać na wysmarowaną tłuszczem foremkę a na werzch poukładać gruszki.
Ciasto piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni.