Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2908
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2908
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
pieczemy biszkopt. białka ubijamy z cukrem na sztywno, mieszamy z mąką i proszkiem. Dodajemy żółtka i kakao. Ciasto wlewamy do natłuszczonej blachy i pieczemy ok. 30min. w temperaturze 180st C.
przygotowujemy masę. gotujemy budyń, studzimy i miksujemy z masłem. Mleczną czekoladę z łyżką mleka rozpuszczamy i dodajemy do masy, cały czas mieszając. Wsypujemy rozkruszoną gorzką czekoladę.
biszkopt przekrawamy na 2 czesci i przekladamy masą.
ubijamy śmietane ze śmietan-fiksami i smarujemy wierzch placka. Wiórki lub płatki migdałowe prazymy na patelni az nabiora złocistego koloru, studzimy. Posypujemy wierzch placka.