Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe muffiny"
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7203
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4925
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327848
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7203
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4925
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327848
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem na puch. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą i kakao. Następnie połącz z miodem, olejem i powidłami. Wymieszaj.
Tak przygotowanym ciastem napełnij papierowe papilotki lub metalowe foremki wyłożone pergaminem. Pamiętaj, że muffinki urosną podczas pieczenia, dlatego nalej masę najwyżej do 2/3 wysokości naczynek.
Wstaw babeczki na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
? Gotowe polej roztopioną czekoladą. Posyp pokrojonymi w słupki migdałami i srebrnymi kulkami.
Czas przygotowania: 40 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 180. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax