Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne czekoladowe ciasteczka, które po upieczeniu pękają.Taki efekt to ich zaleta.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4966
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13440
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7549
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4966
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13440
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7549
Składniki
Rozpuścić masło, czekolady i połowę cukru, na mniejszym ogniu. Zdjąć i ostudzić do letniego. Do miski przesiać mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka zmiksować ze szczyptą soli i resztą cukru. Do mąki wlać masło z czekoladami, wymieszać łyżką drewnianą. Dodać jajka i zmiksować. Przełożyć na folię i zafoliować. Włożyć do lodówki na całą noc.
Ciasto pokroić na plastry i kawałeczki. Zrobić kulki wielkości orzechów włoskich.Obtaczać w przesianym cukrze pudrze.
Kulki układać na blaszce z papierem do pieczenia.
Piec od. 13-15 min.w 175 *C. Nie przejmować się że są miękkie, one zastygną. Wyszło mi 65 szt.