Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne czekoladowe ciasteczka, które po upieczeniu pękają.Taki efekt to ich zaleta.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54205
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 540
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5544
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54205
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 540
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5544
 
         
         
                Składniki
Rozpuścić masło, czekolady i połowę cukru, na mniejszym ogniu. Zdjąć i ostudzić do letniego. Do miski przesiać mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Jajka zmiksować ze szczyptą soli i resztą cukru. Do mąki wlać masło z czekoladami, wymieszać łyżką drewnianą. Dodać jajka i zmiksować. Przełożyć na folię i zafoliować. Włożyć do lodówki na całą noc.
Ciasto pokroić na plastry i kawałeczki. Zrobić kulki wielkości orzechów włoskich.Obtaczać w przesianym cukrze pudrze.
Kulki układać na blaszce z papierem do pieczenia.
Piec od. 13-15 min.w 175 *C. Nie przejmować się że są miękkie, one zastygną. Wyszło mi 65 szt.