Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciacho do kawki.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47632
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165264
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 342
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47632
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165264
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 342
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Wykonanie ciasta: Jaja ubijamy z cukrem i dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę. W między czasie mieszamy starte jabłka z cynamonem i dodajemy do pozostałych składników razem z płatkami czekoladowymi. Małą tortownicę smarujemy tłuszczem i obficie obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wlewamy ciasto do tortownicy i pieczemy 35 min w temperaturze 175 stopni. Wykonanie masy: Zaparzyć kawę i dodać do niej alkohol. W między czasie ubić śmietankę z cukrem pudrem, dodać do serka mascarpone i dokładnie wymieszać. Połączyć z kawą i alkoholem. Na wystudzone ciasto wlewamy masę mascarpone i posypujemy kakao. Chłodzimy torcik w lodówce.