Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciacho do kawki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2263
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1378
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2263
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3331
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1378
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2130
Składniki
Wykonanie ciasta: Jaja ubijamy z cukrem i dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę. W między czasie mieszamy starte jabłka z cynamonem i dodajemy do pozostałych składników razem z płatkami czekoladowymi. Małą tortownicę smarujemy tłuszczem i obficie obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wlewamy ciasto do tortownicy i pieczemy 35 min w temperaturze 175 stopni. Wykonanie masy: Zaparzyć kawę i dodać do niej alkohol. W między czasie ubić śmietankę z cukrem pudrem, dodać do serka mascarpone i dokładnie wymieszać. Połączyć z kawą i alkoholem. Na wystudzone ciasto wlewamy masę mascarpone i posypujemy kakao. Chłodzimy torcik w lodówce.