Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciacho do kawki.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1939
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2597
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1939
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2597
Składniki
Wykonanie ciasta: Jaja ubijamy z cukrem i dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę. W między czasie mieszamy starte jabłka z cynamonem i dodajemy do pozostałych składników razem z płatkami czekoladowymi. Małą tortownicę smarujemy tłuszczem i obficie obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wlewamy ciasto do tortownicy i pieczemy 35 min w temperaturze 175 stopni. Wykonanie masy: Zaparzyć kawę i dodać do niej alkohol. W między czasie ubić śmietankę z cukrem pudrem, dodać do serka mascarpone i dokładnie wymieszać. Połączyć z kawą i alkoholem. Na wystudzone ciasto wlewamy masę mascarpone i posypujemy kakao. Chłodzimy torcik w lodówce.