Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi prawdziwej czekolady. Im większy procent kakao będzie zawierać czekolada, tym lepszy pod względem jakości i smaku wyjdzie krem. Smacznego!
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 59
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 68
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5489
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 59
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 68
Smakowitości na imprezy domowe i nie tylko bez zawartości chemii.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Dorsz pieczony to szybki i prosty przepis na rybne danie, które sprawdzi się...
Odsłon: 5489
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej-tzn.umieszczamy czekoladę w szklanej misce. Miskę stawiamy na garnku z gotującą się wodą-tak,aby dno miski nie dotykało wody. Rozpuszczoną czekoladę odstawiamy do przestygnięcia (aż nie będzie gorąca,tylko delikatnie ciepła).
Śmietanę ubijamy.
Serek mascarpone mieszamy mikserem z cukrem pudrem. Nie przerywając pracy miksera - dodajemy do serka czekoladę (delikatnie wlewamy małym strumieniem). Miksujemy, do momentu uzyskania gładkiej masy.
Do masy czekoladowej dodajemy ubitą śmietanę. Następnie mieszamy - ręcznie lub mikserem na wolnych obrotach, do momentu, aż uzyskamy jednolitą, kremową, gęstą konsystencję.
Dla uzyskania ładnie prezentującego się deseru- nakładamy krem do pucharka za pomocą rękawa do zdobienia tortów, z końcówką typu 'gwiazdka' . Gotowy krem przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO!!!