Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne słodkości, tym razem bez pieczenia. Daktylowe batoniki z masłem orzechowym, oblane gorzką czekoladą. Dodatek przyprawy do piernika sprawia, że smakują wyjątkowo
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1583
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1583
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Składniki
Wszystkie składniki oprócz czekolady włożyć do malaksera, zmiksować.
Mieszankę przełożyć do formy keksówki, wyściełanej papierem do pieczenia, dobrze docisnąć. Włożyć do lodówki na około dwie godziny.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Masę daktylową pokroić na kawałki. Batoniki zanurzać w czekoladzie, wstawić do lodówki do zastygnięcia.