Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dekoracyjny keks"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 69
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
<strong>Przepis przysłała Monika Kubacka ze Szczecina</strong>
W 3/4 szkl. wrzątku rozpuść cukier i cukier waniliowy. Włóż margarynę, aby się stopiła. Ostudź.
Do zimnej wody z tłuszczem wlej żółtka i zmiksuj. Miksując, porcjami syp mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z bakaliami.
Ciasto wlej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz godzinę w 180°C. Zimne ciasto polej lukrem, posyp mieszanką.Źródło: Chwila dla Ciebie